2012-01-13

Juholt avslöjad av dokument

Dagens Industri skildrar hur Juholt agerat bakom kulisserna. Inte förvånande, men detaljerat. Här. Komplettera sedan med ledaren i DN. Tyvärr har de rätt. Socialdemokratins kräftgång kan varken förklaras av Göran Persson, Mona Sahlin eller Håkan Juholt. Typiskt att det nu är Persson som intervjuas, inte Juholt.

Partiet har inte längre någon politik. Den har Alliansen övertagit och medan medelklassen badar i jobbskatteavdrag och marknadskrafterna gjort dom till mångmiljonärer ( läs villaägare och bostadsrättsinnehavare), har släktingar och barn på privata ålderdomshem / privata skolor, så håller SAP upp en spegel för dessa väljare som gör att de inte längre känner igen sig. Visst ömmar många för arbetslösa och sjukskrivna men inte tillräckligt många. Mer pengar i plånboken är viktigare.

Miljöpartiet är på väg att bli det nya, stora partiet. Titta på Stockholms väljare. Där har Mp tagit röster medan SAP fortsätter försvinna. Kommer Mp att vilja ingå valallians med SAP? Förknippas med ett parti på nedgång?

Inga kommentarer: