2012-01-24

El Classico Barcelona - Real Madrid


Ikväll möts de igen. Barcelona mot Real på hemmaplan. Klicka på bilden så förstoras den. Då har gräset klippts ner till en centimeters höjd, inte tre som det var i Madrid. Fotbollsplanen är nyvattnad så bollen ska glida på gräset som en hockeypuck.

Och Pep Guardiola, Barcelonas tränare som Zlatan föraktfullt kallade "filosofen", har som vanligt suttit långt in på kvällstimmarna och tittat på videoupptagningar av Real Madrids spelare och spelsystem. Barcelonas spelare har sedan via Ipads fått videoklipp att studera, information om vilken taktik som ska användas. I alla fall initialt. Pep är bra på att kasta om taktiken under spelets gång. Här finns en ganska intressant artikel om hur resonemangen kan gå.

En annan bra nyhet är att en av Europas främsta fotbollsjournalister, Sid Lowe, till hösten kommer med en bok om just El Classico. Här. Den lär bli något extra. Han är alltid rolig att läsa. Mycket mer än fotbollsjournalist. Här hans kommentar till Morinhous val av Pepe som central mittfältare. Och här en artikel inför onsdagens match. Innan dess kommer i februari Graham Hunters bok om Barcelona. Har redan fått den som .pdf och läser den av och till. Finns intressanta deltaljer även där även om det mesta redan är känt från media.

Inga kommentarer: