2011-10-18

Utvisa Billström och Larsson

En 91-årig dement kvinna ska utvisas. Knappt fattbart, inte ens värt att fatta. Önskar att himmel och jord revs upp. Håller med det som sagts om migrationsminister Billström (M) och äldreminister Larsson (KD):

– Tobias Billström, Maria Larsson – de här människorna har fan inte blod i ådrorna, de har bara isvatten, så länge det inte gäller den egna täppen. Man har skyldighet att hjälpa äldre. Är lagarna så jävla inhumana att det här är enligt reglerna, så är det för jävligt.

Billström försvarar sig så här: - Har man inte gjort den bedömningen i det här fallet så har man inte gjort det. Det görs en samlad bedömning av skälen och därefter fattas beslut. Detta görs individuellt i varje fall. Får man ett nej måste man respektera beskedet och återvända hem.

Har dom hört talas om något som kallas människovärde? Och anständighet?

Här finns en del av dokumenten i ärendet.

DN, AB, Expressen.

9 kommentarer:

T Paulsson sa...

Detta är i helt linje med Alliansregeringens syn på sjuka och icke arbetsföra personer! Nej få bort denna regering så fort som möjligt.
TAP

Anonym sa...

Flygbolaget har ingen anledning att vägra transporten, poliserna som administrerar utlämningen kan sätta på hand och fotfängsel, transportblöja och spottmask. Med lämplig sedering går förrättnigen sedan att utföra utan risk för flygplanet.

Anonym sa...

Äntligen fungerar svensk flyktingpolitik som den borde göra!

Anonym sa...

Här gäller inte åsikts- och yttrandefriheten. Därför censureras alla inlägg som hävdar att Sverige inte kan agera socialkontor för alla ömmande fall.

Anonym sa...

Detta beslut har inte något att göra med alliansregeringens styre, det måste alla rödstrumpor förstå.
Jag håller med alla om att detta fall är ett sorgligt bevis på hur det kan fungera när man statiskt går efter byråkratins lagar och regler. Människans värde finns tyvärr inte med i en sådan bedömning hur sjukt det än kan låta.
Detta beslut är självklart helt ofattbart och helt oacceptabelt.
// Martin

Anonym sa...

Finns det något värre än människor utan medkänsla?

Anonym sa...

I ett Sverigedemokratiskt Sverige skulle hon få stanna! Istället får mördare och våldtäktsmän stanna för att de riskerar att utsättas för våld i hemlandet. Åh, vad synd det är om alla stackars mördare.

För övrigt så skulle hon utvisas i ett sossestyrt Sverige också.

Pensionärer med empati sa...

Vi måste säga att behandlinen av en gammal människa på det sätt som sker i detta fall gör att man skäms över att vara svensk !! Önskar att man satte Billström och de beslutande personerna inklusive de förtroendeläkare som uttalat sig på ett plan till Ukraina och lät dem klara sig där utan någon som helst hjälp. Detta är en skam för Sverige och borde föras vidare till nån domstol för brott mot konventionen för mänskliga rättigheter. Pensionärpar med empati

Lars sa...

Jag har alltid sagt att Moderaterna och Sverigedemokraterna har samma mål. De är båda främlingsfientliga partier. Fredrik Reinfeldt kan säga vad han vill. Men moderaterna är inga goda människor. Jag önskar dem inget gott. Jag hoppas innerligt att synden straffar sig själv att det ska gälla i synnerget Moderaterna