2011-10-11

Så ska en slipsten dras ... Borg vs Juholt

Medan Juholt fortsätter vara ett hattigt, självspelande piano kan Alliansen bara sitta still i båten. Det behövs inga kommentarer. F n sköter sig Juholts cirkus på egen hand. Tidningen Fokus kallar det för en studie i sönderfall. Här. I samma nummer finns en i det närmaste innehållslös intervju med Reinfeldt. Här.

Men tillbaks till kampen om opinionen. I motsats till Juholt kommer nu Anders Borg med ett icke-kostsamt, politiskt populärt utspel. Borg träder i motsats till Juholt fram som nationen Sveriges riddare. Det gäller bankerna. Klicka här:

... "I finanskrisens förra våg 2008 och 2009 tvingades Riksbankens kliva in och låna ut som mest 30 miljarder dollar till svenska banker. Som beredskap för en ny kris har Riksbanken byggt upp en stor valutareserv på cirka 300 miljarder kronor. Eftersom Riksbanken bara kan trycka kronor och inte dollar måste pengarna lånas upp till en kostnad. Anders Borg vill nu att bankerna betalar denna kostnad.

– De svenska bankerna har alldeles för mycket av sin likviditet i utländsk valuta. Det vi får göra i en kris är att använda staten Sveriges goda namn så att vi kan säkra att det finns en dollarfinansiering för svenska banker och svenskt samhällsliv. På sikt måste vi komma bort från det här. Vi måste ha kapitalregler och likviditetsavgifter som gör att bankerna finansierar sig på ett mer hållbart sätt, säger Anders Borg" ....

Skickligt. Nationens intressen kan för den som vill ställas mot Juholts självförvållade halka. Senaste nytt från Juholtsfronten gäller icke-återbetalda respengar. Då med "kul-bon" som bisittare. Klicka här. Han kallade dessutom resan för semester och beskrev den så här i maj i år för Expressen: ..."Och på vår första semester drog jag med henne till Vitryssland. Hon klarade det också och då klarar hon allt" ... Klicka här. Behövs ytterligare självmål?

En eloge till Johanna Graf, socialdemokrat i Solna där hon ligger i krig med moderaterna om påstådd korruption. Hon inser vikten av att socialdemokraterna sopar rent framför egen dörr. Klicka här.

Ser att Riksdagens arvodesnämnd höjer med 1 000:- / månad. Samt att riksdagsmän har rätt till att dra av 26:50 för egna bilresor varav 18:50 är skattefritt. Här. Pikanta detaljer som sätter hjärtan i brand.

Slutligen här Lena Melins sansade bedömning av läget.

Inga kommentarer: