2011-10-24

Arkelsten - en lysande företrädare för de nya Moderaterna

Sofia Arkelsten skulle svara på kritik som hävdade att Moderaterna var emot fri och lika rösträtt för 90 år sedan.
– Nej nej nej, det där är inte korrekt. Vi var ju med och genomförde det, sade hon till DN.se.
Någon timme senare tog hon tillbaka uttalandet men hänvisade då till att Allmänna Valmansförbundet var med och röstade igenom beslutet. Hon hävdade också att det för 90 år sedan inom högerpartiet fanns folk som var drivande. Troligen en förtrupp till De Nya Moderaterna?

Bilden är mer nyanserad än den gängse, svarade Sofie Arkelsten eftersom hon vet hur saker och ting ligger till. Som lyssnande, nyfiken moderat har hon ju lånat sitt öra åt sina uppdragsgivare!

I ett mejl till TT, skickat via en pressekreterare, förtydligades sedan uttalandet:
- När det gäller frågan om rösträtt tidigare i dag var mitt svar förhastat och det blev fel. Jag är ledsen för det.

Förhastat?

Tror inte alls hon var ledsen. Det är moderater för fåfänga för. De har ju rätt! Och vem bryr sig om vad som skedde för 90 år sedan? Barbro Hedvall (här) tycker att Arkelstens uttalande är genant? Jag håller inte med. Sofia Arkelstens svar är tvärtom mycket upplysande. Så ser de nya Moderaterna på sig själva och sin historia. Vi vet alla att det var Moderater som drev igenom ATP-pension och stod bakom Tage Erlanders framgångar osv. Moderaterna har alltid älskat Det Svenska Folket.

Barbro Hedvall citerar även Moderaternas nya partiprogram: ”Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande.”

DN frågar sig om inte detta idéprogram skulle kunna vara uttryck för samma sak? Historieförfalskning. Här. Tvärtom tror jag. Det har kläckts av partiets skarpaste hjärnor och dom tycker varken att de åstadkommit någon illaluktande deg eller grävt upp historien ur graven. De menar vartenda ord.

Nej då, fortsätt vara fräcka, så går det er väl. Varken idéprogram eller Arkelsten är genanta blunder. Här. De nya Moderaterna följer Folket i spåren och behöver därför inte gå före det!

Inga kommentarer: