2011-10-19

Påminner inte Reinfeldts svar om SverigeDemokraterna?

– Om vi ska låta människor som lever under fattigare förhållanden och har anhöriga i Sverige komma hit, då tycker jag vi ska vara medvetna om att det kommer att ställa ökade anspråk på offentliga resurser. Då får annat stå tillbaka, då blir det mindre till skolan och mindre till sjukvården. Om diskussionen förs så - att man är öppen med det - då är jag alltid öppen med att diskutera reformer i Sverige. Men då vill jag höra av de partier som tycker att lagen ska ändras, att det kommer före annat, säger Reinfeldt här.

Miljöpartiet anser att den restriktiva tolkningen av bestämmelsen som nu styr den 91-åriga kvinnans öde, gör Sveriges lagstiftning inhuman. Socialdemokraterna efterlyser en lagändring, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna är inne på samma spår. Till bilden hör att Socialdemokraterna tidigare utrett frågan men lagt frågan i malpåse.

Migrationsminister Tobias Billström tycker att man ska akta sig för att ropa på lagförändringar utifrån ett enskilt fall som Gannas. Här. Och här.

– I stället måste man titta på vad det är för politik som vi har valt i Sverige. Vi har valt att i första hand erbjuda människor skydd. I dagsläget ser jag det som uteslutet att över huvud taget överväga att återinföra sista länken med tanke på det mycket stora antal asylsökande som Sverige har i dagsläget. Det skulle generera kostnader inom äldrevård och medicinsk vård som Sverige inte har några resurser till, säger Tobias Billström.

För ölvrigt får SverigeDemokraterna en riktig taskspark här. Och här går Alliansen till attack mot SAP.

Inga kommentarer: