2011-12-03

Vilken villervalla, sa konsuln och snöt sig i bordsduken



Länge drömde den svenska tok-, grönsaks- och bokstavsvänstern om kapitalismens kris och socialdemokratins avslöjande. I bekantskapskretsen fanns folk som ville hänga Wallenbergare i lyktstolparna. Nu är krisen här och den gamla tokvänsterns anhängare sitter idag som mångmiljonärer i stället för revolutionärer. Tala om ironi! De har inte behövt lyfta ett finger, de förhatliga marknadskrafterna har skött allt åt dom, skriver The Economist här. Och så naturligtvis Göran Persson, den förhatliga socialdemokraten, som på 1990-talet sanerade svensk ekonomi. Så gick det med drömmen om att störta kapitalismen och riva masken av socialdemokratin. Marknadsvärdet på mark, fastigheter och bostadsrätter har berikat tokvänstern. Och inte bara dom ...

I dagens Daily Mail tar Jaques Delors (här) bladet från munnen och menar att euron var en felkonstruktion från första början men att ingen då ( läs ingen stats- eller finansminister ) ville höra på det örat. Ändå visste alla att de flesta sydeuropiska länder förfalskat statistiken för att komma med i EU. Man ville åt de europeiska skattebetalarnas pengar. Stora lån skulle lösa allt. Inte minst problemet att sitta kvar vid makten.

I gårdagens Skavlan satt så Juholt och förklarade att han hela tiden trott sig ha gjort rätt då han lät skattebetalarna stå för sambons hyra. Linn Ullman, som var närvarande, slog då huvudet på spiken och frågade varför Juholt då farit land och rike runt för att be om ursäkt? Det gör man ju bara när man har fel? Tyvärr följdes frågan inte upp. Ännu en Juholtare. Karln är lika omöjlig som kungen.

Sekvensen från YouTube visar några som roar sig på tjurens bekostnad. Ungefär som finansmarknader och politiker idag roar sig med att spela skjortan av och jävlas med småfolk. Naturligtvis förutsatt att de själva känner sig trygga och varken kan nås av hat eller avvund. Det finns folk till allt.

Inga kommentarer: