2011-12-15

Den Heliga Familjen och uppskattningens kraft

Familjen Reinfeldt har haft det svårt den senaste tiden. Ena sonen har fått stryk på stan. För andra gången.  Också familjen har inte kunnat bo i Sagerska Palatset. Den saken har nu åtgärdats till en kostnad av 14.7 miljoner. Så nu kan Reinfeldt tvätta igen. Och det är han glad för liksom fru Reinfeldt som känner sig hemma igen.

Familjen Arustamjan / Danielian har även de haft det svårt. Fast på annat sätt. De har bott i Ånge i tio år innan de nu utvisades. Mamma hade  jobb på ICA och de tre barnen gick i skolan. För fyra år sedan beslöt Migrationsverket att familjen skulle utvisas. I AB skriver Lena Melin att regeringen med detta åter träffats i veka livet. Statsministern håller inte med utan åberopar rättssäkerhet som skäl till sitt och regeringens agerande. Samma sak gäller utvisningen av den 91-åriga kvinnan. Rättssäkerheten. KristDemokraterna, som slåss för sin politiska överlevnad, skyltar idag med en annan uppfattning. De poserar som hjärtat i regeringens hjärtlösa juridiska rättssäkra värld.

För den som själv vill bilda sig en uppfattning om regeringen saknar empati eller inte så finns här de 15 sidor som beskriver varför Sverige riskerar att bli rättslöst om en 91-årig dement kvinna tillåts stanna i landet. Kanslirådet Charlotte Hellner beskriver det hela på en prosa som mest påminner om gammal potatis som legat för länge i källaren och skjutit skott.  

Visst är det så att bara obehärskat folk hänger sig till att glömma sin olycka? Nej, vi borde göra som Reinfeldt gör. Han sparar på sina känslomässiga krafter, vill inte slita ut sig i tjänsten, och inlåter sig därför inte på några  diskussioner om enskilda livsöden utan han går och lägger sig i Sagerska Palatset med magen full av kvällsmat. Familjen Arustamjan vet däremot inte om de är till någon nytta här i världen? Eller om allt skulle klara sig lika bra utan dom? Reinfeldt talar inte om så genanta saker som "mening". Inte heller om "tvivel" av vad slag vara må. Trots att en del känner sig som de ligger och skräpar i världen. Dom har svårt att le i känslan av sin egen betydelse. Det kan Reinfeldt.  

Reinfeldt har aldrig varit med i något riktigt krig och det ska vi naturligtvis vara glada för. Dom som har det återkommer sällan helt och hållet. Det finns ett östeuropeiskt talesätt, att den karl som inte varit med om ett krig är som en kärring som inte fött barn. Så eftersom Reinfeldt inte besjunger sorgen över dessa enskilda livsöden - de handlar ju om rättssäkerhet och ingenting annat - får vi överlåta den saken åt fåglarna eftersom de flyger ovanför allting. 

Ha så trevligt i tvättstugan Reinfeldt. Det känns säkert skönt inne i din skalle när du tvättar, medan utanför är det ganska vidrigt. I alla fall för familjen som utvisats och Gannas anhöriga.   



  


2 kommentarer:

Anonym sa...

och du tror att fredrik själv kommer att tvätta?
Familjen R kommer att anställa en piga som fixar alla hemsysslor

Anonym sa...

Det vore ju naturligtvis mycket allvarligt om Reinfeldt inte tvättade själv nu när han sagt att han älskar det. Vi har ju nyligen fått lära oss att statsöverhuvuden inte får ljuga. Jag menar motsatsen. Statsöverhuvuden måste ljuga. Tänk på kungens turer med lesbiska och kriminella. Skäggmesen