2011-12-05

Manchester City och El Clasico



För fans handlar fotboll till stor del om drömmar. Framtidsdrömmar och verklighetsflykt. Något att hänga upp en del av sitt känsloliv på. Låta sig frälsas eller hamna i skärselden när det går bra eller dåligt. Att lyssna på fotbollsfans är som att lyssna på präster. De mässar, lägger ut, förklarar och bortförklarar, skyller på syndabockar, Djävulen i form av domare, ger sig själva syndernas förlåtelse för att få kontakt och fördjupa sig i detaljer av stor vikt. Inga är efterklokare. Åsikter byts huller om buller allteftersom spelet och spelarna skiftar. Bara en sak är säker: de vet bäst. I alla fall bättre än lagledarna.

Säsongen 1894-95 gjorde Everton 47 mål under sina första 14 matcher. 1994-95 gjorde Tottenham 45 mål på 14 matcher. Nu har Manchester City passerat dom båda och gjort 48 mål på 14. Alltså nytt rekord.

Mancini tror att Citys chanser ta hem årets Premier League avgörs i januari 2012. Då spelar klubben 5 matcher på två veckor, 8 matcher totalt. Dels mot United i Cupen, dels mot Liverpool i Carling Cup, sen Tottenham i ligan. Bröderna Toure försvinner till afrikanska mästerskapen. Skador kan dyka upp och trassla till det. Här video från City´s senaste match.

Annars är det nu El Clasico som gäller. På lördag i Madrid. Avståndet mellan Barca och Real är f n sex poäng. Vinner Real ökas det till nio. Alltså en sexpoängsmatch. Första gången lagen möttes lät Mourinho Real spela fotboll: resultatet 0 - 5. I senare matcher har Real mer spelat hockey än fotboll. Antar att de gör likadant på lördag. Stör Barca så högt upp på planen som möjligt och sen slår tillbaka med blixtsnabba kontraattacker genom de Maria, Cristiano och Benzema. Här finns de spanska tidningarna. Och här. Här Barcas förhoppningar. Och en artikel om det senaste stjärnskottet, Cuenca.

Inga kommentarer: