2011-12-10

Nobelfest och eurokris ... blaha, blaha ...


Det är skillnad på folk och folk. En del bänkar sig framför TVn för att glo på Nobelfest och sitta och buga för överheten. Andra förstår att kvällens stora händelse INTE är att titta på hur samhällstoppar klär sig, har för bordsskick, vad de äter och hur de dansar.

Nej, det viktigaste ikväll är naturligtvis matchen mellan Real Madrid och Barcelona. Förhoppningsvis underhållning på högsta nivå. Tyvärr skrivs en massa skit om matchen, men det finns undantag. T ex Sid Lowe´s artiklar. Den senaste från Guardian här, den mest givande här. Dom tål att meditera över. Mourinho har utvecklat en spelstil som spanjorerna kallar automatismos. Blixtsnabba omställningar. Som rysk hockey när den var som bäst. Den tid är förbi då di Stefano kallade Barcelona för lejon och Real för möss. Här finns en artikel på engelska för den som föredrar det. DN har en artikel som påstår att Real spelat en match mer än Barca? Slarvigt. Nej, det är Lowe och spansk press om ger mest.

Annars kan jag varmt rekommendera den som inte redan gjort det att köpa, låna, läsa Zlatans självbiografi. Enligt uppgift har den hittills sålt i 440 000 exemplar. En gripande bok om en grabb ur folkdjupet som genom hårt arbete tar sig fram. En sannsaga. Typ Leif G W Perssons Gustavs grabb. Fast i Leif GWs fall spelar ångeste,, vårt livsinnehåll, en betydligt jävligare roll än i Zlatans liv. Leif både super, missbrukar kvinnor och har ju öppet erkänt att han halvårsvis är alkis. Men båda är beundransvärda och jag sällar mig till dom som gör det.

Så här har de fem senaste El Clasico slutat:

Barcelona - Real Madrid 5 - 0, La Liga, 29 november 2010.
Real Madrid - Barcelona 1 - 1, La Liga, 16 april 2011.
Barcelona - Real Madrid 0 - 1, Copa del Rey, 20 april 2011
Real Madrid - Barcelona 0 - 2, Champions League, 27 april 2011
Barcelona - Real Madrid 1 - 1, Champions League, 3 maj 2011
Real Madrid - Barcelona 2 - 2, Super Copa, 14 augusti 2011. Strålande fotboll
Barcelona - Real Madrid 3 - 2, Super Copa, 17 augusti 2011. Strålande fotboll

Inga kommentarer: