2011-12-02

Socialdemokratins utdragna självmordsförsök

Undrar vad journaliststudenterna Ingrid Lord och Erik Bergström från JMG i Göteborg fick av Expressen för nyheten om Rosengrens uttalande? 60 000:- eller kanske rent av 100 000:-?

Dagens bidrag kommer från Rosengren. Samtidigt sitter Juholt i radion och talar om hur bra han är. Underhållande om inte annat. Säga en sak och göra en annan. Och Aftonbladet vet att man planerat för Juholts avgång. Melins kommentar är belysande. Cirkus Juholt fortsätter. Alla nekar och är förbannade och snart vet ingen vad som är sant eller falskt utom att Juholt anser att han är bäst. Inte hjälper det att vara med i Skavlan. Tomma tunnor skramla mest.

För en tid sedan framkom - i AnneMarie Paulssons bok - att Reinfeldt uppmanat sin riksdagsgrupp att hålla käften och göra som han sade. Och eftersom han har makten i sin hand gjorde och gör hans partikamrater det. Väl medvetna om att även Reinfeldt är en kringskuren kung med mycket snävt inrikes- och utrikespolitiskt svängrum.

Juholt saknar makt, politisk mognad och både parti- och allmänpolitiskt stöd. Den mediala självbild som socialdemokraterna idag fått på halsen saknar motsvarighet. Den ena efter den andra av partiets tungviktare vägrar uttala sitt stöd för Juholt. Här och här. För övrigt fullt begripligt. Vad är det för något man ska stödja? Juholt förknippas ju inte med några speciella politiska frågor.

Inte heller hjälper det SAP att en ärrad politiker ( läs despot ) som Göran Johansson från Göteborg, gör som Reinfeldt, ber socialdemokrater hålla käften. Här. Den som ids kan uppdatera sin bild av Juholt genom att lyssna på en radiodokumentär, gjord under Juholts väg till makten. Här.

Det enda flämtande ljuset i det juholtska mörkret är att Lars Ohly nu säger att det har funnits en uppgörelse om hur man skulle agera i en valdebatt i TV. Dvs inte stå sida vid sida med Sverige Demokraterna. Här och här. Både V och Mp har tidigare förnekat att det funnits en sådan uppgörelse.

Men så sänker även Ohly Juholt genom att säga: - Någon skriftlig överenskommelse finns inte. I den delen vet jag inte riktigt vad Håkan Juholt menar, säger han. Till saken hör att Juholt med en idiots envishet hävdat att det funnits en skriftlig överenskommelse de rödgröna emellan. Ännu ett juholtskt klavertramp alltså.

Samtidigt har M vridit ännu ett vapen ur händerna på S. Här. Visserligen under egendomliga omständigheter. Det sker när S gett upp sin strid med M om öppen redovisning av partistöd. Då svänger M.
Politik är ingen söndagsskola. Nu är det bara SD som vill hemlighålla bidragsgivarna. Här.

SAP får idag 130 miljoner i statligt partistöd, 3 miljoner i privatstöd varav två personer som skänkt mer än 20 000:- Valåret 2006 ökade Moderternas privata bidrag med 300 procent. Partiet fick då 30,1 miljoner kronor i privata bidrag. Antalet fysiska bidragsgivare det året var 17 400 personer.

Inga kommentarer: