2011-12-10

El Clasico: tur avgörande faktor


Mourinhos analys stämmer: "Fotboll är ett spel där detaljerna avgör och den som har turen på sin sida gynnas. Det blev 1-1 då det under normala omständigheter borde stått 2 -0 till oss genom den fantastiska spelare som Cristiano är ... Första halvlek var jämn. Under andra fick de 2-1 på ett rent turmål, inget annat. Det finns tur och det finns otur. Sedan var vi på väg kvittera men gjorde det inte. Sen hade Barca ett psykologiskt övertag att vinna och spelade som de älskar. Och gör 3 - 1 och kan ta det lugnt. Utan att vilja förringa Barca har turen gjort skillnad. "

Än längre gick Ramos i Real som gratulerade Barca, kallade dom för ett stort lag, men framhöll att man tänkte ta revanch och att ligasegern fortfarande är inom räckhåll. Ramos sade också att Real hade segern inom räckhåll i första halvlek, men inte lyckades få bollen i mål. Helt rätt. Det kunde stått 3 - 0 till Real efter 25 minuter. Sån är fotbollen. Den kan göra en tokig.

Ett normalare matchresultat, med tanke på målchanserna, hade varit 6 - 4 till Barca. Glädjande var också att Reals spelare - i alla fall fler av dom - stannade kvar på plan och gratulerade Barca. Och att Mourinho skakade hand med den Barcelonatränare Vilanova som han för några månader sedan satte fingret i ögat på. En annan detalj. Xavi gjorde sin 600 match för Barca och firade genom ett turmål.

Barca är vid detta laget på väg till Japan för att spela semifinal i världscupen. De möter då Al Sadd från Qatar, som i sin kvartsfinal slog ut ett turkiskt lag. Sannolikt kommer Barca att möta Santos från Brasilien i finalen. Muricy Ramalho, Santos tränare, såg matchen via nätet och tillstod att Barca är världens bästa lag f n och att spela med tre försvarsspelare, som Barca gjorde, är okänt i Brasilien. Det är som Pep sade på sin presskonferens. I fotboll har man att välja mellan att vara modig eller mycket modig.

För den som vill veta mer är det spanska tidningar som gäller. Sport, Marca och Mundo Deportivo. Google Chrome har översättarfunktion. Norska Dagbladet har en bra fotbollsblogg värd att följa. Vi var 500 miljoner som såg matchen.

Inga kommentarer: