2012-03-29

Var fräck så går det dig väl i livet


…”Dom bryr sig inte det minsta om vad som är sant utan försöker istället att fånga vårt oförnuft genom att locka oss med det för stunden retoriskt behagligaste. Och lurar oss därmed så att vi tror att det för örat behagligaste också är det mest värdefulla.” Allt enligt Platon. 


Att en och annan politiker avgår förändrar ingenting alls. Möjligen firas det lite extra i journalistkretsar. Och den person som överlämnat allt hemligstämplat material till Ekot går naturligtvis omkring med lätta steg. Vi får se hur länge. Han eller hon lär jagas. Brott mot sekretteslagstiftningen sätter många på krigsstigen. 

Dagens presskonferans var lite annorlunda upplagd. Mycket välregissserad. Skickligt gjort. Här vilade inga ledsamheter utan Tolgfors och Reinfeldt gick till storoffensiv. Först mot mediadrevet i allmänhet, sen mot försvarsmaktens röriga ekonomi i synnerhet innan det var dags för final = egna lovtal. Dels fick vi veta att Reinfeldt sedan länge funderat på att ersätta Tolgfors. Så egentligen avgick han inte. Sen att Tolgfors gjort en  storartad insats när det gällt att sanera det kaotiska svenska försvarets ekonomi. Och sen fick veta hur strålande Reinfeldt är som statschef. Av Tolgfors. Och Reinfeldt var inte sämre. Han svarade med att hylla Tolgfors. Vi var egentligen på en slags jubel- och klangtillställning.  


Man kan undra för vem eller vilka detta skådespel var tänkt? Var fräck, var fräck så går det dig väl i livet. 

Inga kommentarer: