2012-03-23

En kultur-krock av det dyrare slaget


"Att krocka med en lyxbil kostar flera hundratusen i böter. Och sker det med en finare företagsbuss kostar det mer än 200 000. Vi har inte råd med det, så nu vi lär vi våra busschaufförer att känna igen alla lyxbilars märken. Vi har inte råd att krocka med dom. Det skulle ruinera oss", säger numer busslagen i Kina.  
Annars kan man uppdatera sig om vad som skett i Kina under de senaste tio åren. På område efter område. Här. Bara klicka på det ämne som intresserar ( militär, internet, ekonomi etc ) så hamnar du i den ena artikeln efter den andra. Om just detta ämne. Alldeles utmräkt. 
Det finns bara en stor brist - och den är mycket stor. Inte ett ord om Kinas Kommunistiska Parti. Kittet i det kinesiska samhället. Den organisation som enligt klassisk leninistisk teori samlat och fortsätter samla all makt i sin hårda hand, som till- och avsätter chefer och beslutsfattare på centrala och lokala nivåer vare sig vi talar om näringsliv eller politik, inom- eller utomlands. Det är här vi har den riktigt stora kulturkrocken. 



Inga kommentarer: