2012-03-12

Vad vill SAP?

Löfven gör nu samma sak som Sahlin gjorde i början av sin partiledarbana. Håller tyst och låter väljarnas drömmar forma bilden av honom och vad SAP vill. Har ingen aning om vad Löfven vill eller har för politik. Fyra tal ligger på SAPs hemsida ( här ) och de är så allmänt hållna att man kan göra vad man vill av dom. Inte mycket bättre blir då man klickar på de artiklar han sägs ha skrivit ( här ). Rösta på Palestina i FN och ett uppkast till en rad utredningar om den nordiska modellen. Intressant javisst, men bara ett uppkast. Rapporterna kommer inte förrän 2013 och 2014. 


Lena Mellin i AB förklarar Löfvens framgång så här: ..." Vad är det då Stefan Löfven har gjort? Det rör sig inte om raketforskning, snarare sunt förnuft. Han har hållit sig till ämnen han kan, sysselsättning och näringspolitik. Han har upprepat, med emfas, att det är jobben det handlar om, även för Socialdemokraterna. Han har framstått som stabil och leveransduglig, inte nervös och förvirrad".


Förklaringen är alltså att Juholt är borta. Så långt är jag med. Men det är inte mycket att hänga i julgranen. Ska Löfven ta röster från mittenväljare och den dästa medelklass som av Alliansen inte bara fått tusentals kronor mer i månaden, utan av marknadskrafterna få se miljonerna rulla in genom skenande priser på bostadsrätter och villor och sommarstugor, ja då krävs det nog mer än tystnad och passivitet från Löfvens och partiets sida. Sahlin är det tydligaste exemplet på vad den hållningen barkar åt för håll. Ta Jan Guillou´s senaste. ( Här ). Varför tiger SAP om åldringsvården? Och dess skandaler? Att Löfven tiger om den s k vapenaffären är bra. Den är en bagatell. 

2 kommentarer:

Raoul PETE Joacim Parfalk sa...

haha NY Parti Tillhörig på Vissa fd V? Bloggare ser jag idag haha så är du en Blå"Mes"... LjusBlå Kanske som Hillarys KKK Stöttande United States Home Of The UnFree ODemiokrater TÄNK på att Röda Republikanserna var MOT KKK o MOT Slaveriet i Historien så INGEN Tillfällighet att just Reps gavs HÖGST Poster till African Americans som Lady Condolezza o Lord Powel ..Nu SkäGGotmfl haha
MVH dock från mig Parfalk PETE Parfalk RödGula V Nejlika Kommunist Hjärtade Thunder FOOL;) "ONE & ONLY & STILL Lonely

JpEriX sa...

Det är ju inte så att SAP bildades i samband med att Löfven blev partiledare och att det inte funnits någotn politik innan honom. Allt snack om att man "inte har någon politik" har jag därför svårt att förstå. Det är bara en oseriös yttring från en frusterad högerväljare.