2011-11-17

Snacka om att vara vilse i pannkakan

Det finns folk till allt. T ex till att demonsterar för att en gammal ek med ruttna rötter och instabil krona ska få stå kvar. Skulle gärna vilja veta vilka det är som ägnar tid åt att slå vakt om att bevara något sånt? Säkert karlar. Dom gillar att se på elände, medan kvinnor gillar att analysera det. Undrar om karlarna tänker stå där och stötta trädet? Eller bara vill synas i TV? För tro det eller ej - naturligtvis var TV på plats för att sända direkt. Begreppet fjollträsket får ny fart. Patetiskt sa Bill. Patetiskt var ordet sa Bull.

Kan dom inte ge sig på moderatkärringen som tycker det är rimligt att åka till USA för 33 000 eftersom hon "måste sova" på planet? Finns det inte några rättigheter för oss skattebetalare vad gäller hanteringen av våra skattemedel? Och så har vi finansborggarrådet Sten Nordin tycker att resekostanden på 100 000 kronor till New York är en rimlig kostnad. OK om han vill åka privat, men inte annars.

Det finns riktlinjer för folk av det här slaget, men de står naturligtvis över sånt. Lågpris är rekommendationen. Och det här med kärringens sömn? Planet landade 15:30, hon gick på middag kl 17 och sen var hon fri. Så nog hade hon kunnat sova om hon ville. Sånt här gör en förbannad, men vad hjälper de. De här går inte att nå.

Som lök på moset kommer så uppgiften att det nu ska bildas ett anti-vargparti, med en enda fråga på dagordningen. Ofattbart. Ett sånt parti bildades för några år sedan i Norge. Jag var då där och träffade folk. Deras valkampanj bestod bl a av en partiordförande som åkte runt i bil med en bössa. Rättshaverister som i ett andetag talade om skatter, avfolkning, sjukvård, post och skola. Vargen blev till en symbol för en samhällsutveckling som gick dom emot. Dom ville helst skjuta byråkraterna i Oslo. Det svenska partiet har bildats i Riala-trakten. Här kan den som vill lyssna på karlns sommarprogram i Radio Skaraborg. Ett enfrågeparti? Har vi inte haft nog av såna? Piratpartiet t ex.

Tur man kan skilja agnarna från vetet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

TV-eken, halledudane har en ek en TV i sig??? Ska den sågas ned för att den inte kan betala TV-licens?

Bosse L sa...

Det där med att det bara skulle vara karlar vid eken har du nog fått om bakfoten. Jag bor precis vid eken och kan intyga att det är minst lika många tjejer/damer där som värnar om det minst 500-åriga trädet.