2014-03-13

Yanukowitch - en kriminell president

)

22:a februari flydde Viktor Yanukovich från Kiev. Dagen dessförinnan hade han undertecknat det avtal som fråntog presidentämbetet makt, utlyste nyval och återinförde 2004 års konstitution. Avtalet undertecknades inte enbart av Yanukowitch utan också av ukrainska oppositionspolitiker, representanter från EU. Men inte av den närvarande ryske delegaten. 

)

När ryktet om Yanukowitch flykt nådde Kiev begav sig folk omedelbart till hans residens i Mezhyhirya strax utanför staden. De trodde knappt sina ögon. HärYanukovich samlade på det mesta: bilar, hade ett privat zoo, en egen golfbana, omfattande konstsamlingar, vapendepåer etc. Totalt beräknas residentet ha kostat omkring 100 miljoner dollar. Här.

)

Residenset övervakades av kameror. Nu finns på YouTube ett urval av vad som fastnade på linsen mellan 19 - 22 februari. Dvs samtidigt som Yanukowitch förhandlade om det avtal han sen undertecknade, tömde hans hantlangare residenset. I tre dygn. I den ena pickupen efter den andra. Vi vet också att Yanukowitch folk försökte lämna landet med sina bilar fyllda med pengar. De tömde helt enkelt landets banker. En del hann slinka över gränsen till Ryssland, andra stoppades. Vi vet också att Yanukowitch folk försökte göra sig av med hemliga handlingar. Allt hann inte brännas. En del återfanns i en reservoar. Här

)

Det är denne man Putin lierat sig med, medan Yanukowitch orerar om att han inom kort ska återvända till Kiev. DEet lär i så fall bli på ryska bajonetter. Idag har Putin haft ett möte med sitt nationella säkerhetsråd. Ukraina stod på dagordningen. 

Inga kommentarer: