2014-03-10

Putin - en lögnare bland andra

Att politiker ljuger är inte förvånande. Putins gör det när han påstår att det inte finns ryska trupper på Krim. De som syns i TV är "självförsvarsstyrkor", säger Putin. De har köpt egna vapen och uniformer i några av Krims alla butiker. Inte undra på att ryssarna skrattar ut Putin och den ena Putin-historien efter den andra ser dagens ljus. Som denna:

En natt drömmer Putin att Stalin kommer på besök. Putin ber om hjälp att styra landet. Stalin säger:
- Samla ihop alla demokrater och skjut dom! Och sen ska Kreml målas blått ...
- .... ?? ..... Varför ska Kreml målas blått?!
- Ha! svarar Stalin triumferande. Jag visste väl att du inte skulle fråga varför demokraterna ska skjutas!

Bland de 16 000 - 30 000 ryska soldater som ockuperar Krim finns den 22:a Spetnaz-gardesbrigaden. Den bildades 1976, sattes in i Afghanistan 1985, har varit på Kuba och i Angola, stridit i olika omgångar i Georgien, Nagorno-Karabch, Ossetien och Tjetjenien. Den utgör en av Rysslands allra mest stridserfarna och omfattar även en grupp för psykologiska operationer, spridning av desinformation. Allt detta vet vi genom öppna källor.

Fotot på ryska GAZ Tigr pansarterrängbilar bevisar saken. Först ett foto från en Spetnazträning utanför Moskva.  Sedan att ett foto från Krim. Samma fordon. Och för Putin-kramarna bör påpekas att bilderna publicerats i en rysk tidning. Läs och begrunda här:


Nu har nya foton dykt upp. Här. Och här. Nu är det t o m samma registreringsnummer på skylten. Vad kan man mer begära? Den eller de som vill veta mer kan med fördel läsa Lars Gyllenhaals och Joakim von Brauns utmärkta "Ryska elitförband" från 2013. Här.

Inga kommentarer: