2014-03-11

Putins informationskrig

I ryska media pågår en massiv desinformationskampanj. Ryska tittare, lyssnare och tittare upplyses dagligen om att fascister styr i Kiev. De matas dessutom med information om att 100 000-tals ukrainare ska befinna sig på flykt ut ur landet och har samlats längs Ukrainas västra gräns. Ryska media rapporterar dagligen om att judar systematiskt förföljs i Ukraina. Inte nog med det. Landets rysk-ortodoxa kyrkor rivs ner och förstörs. Dessutom påstås att det numer är straffbart att tala ryska i Ukraina. Lägg till detta att på Krim har rysk TV tagit över de sändningsfrekvenser som ukrainsk TV tidigare innehaft. Vad som visas? Läs här. Knappt fattbara dimensioner. T ex att Putin nu nominerats till Nobels Fredspris.

Och allt detta medan ryska soldater ( som Putin säger inte finns på plats ) gräver skyttegravar och monterar maskingevär. 
Financial Times ( här ) uppger att ukrainska datanätverk infekterats av "Snake" eller "Ouroboros"som möjliggör fjärrkontroll av infekterade system. Tidningen skriver också att experter fastställt att "Snake" avsänts från tidszon GMT + 4. Den inkluderar Moskva.  Lägg till detta den bruna litteratur som Putin ålagt sina underlydande på högre befattningar att läsa. Nationalistiska alster med religiösa övertoner och budskapet att Ryssland spelar en avgörande roll för världens öden.  Bereder allt marken för nästa ryska steg eller inte? 

Inga kommentarer: