2013-05-23

Undantagstillstånd och utegångsförbud

De yrkesarbetande grannarna kommer från länder och län som Afghanistan, Albanien, Algeriet, Blekinge, Bosnien, Dalarna, Estland, Finland, Lettland, Iran, Irak, Norrbotten, Småland, Somalia, Stockholm, Sri Lanka, Sudan och Uppland. Inom området finns dessutom ett antal socialfall och sjukpensionärer.

Fyra grannfamiljer har fått sina bilar uppbrända. Alla i området är lika upprörda som  urförbannade, dock inte på varandra. Rasistiska tankefel och syndabockstänkande lyser med sin frånvaro. Det är ju bra. Flertalet av de tonåringar som gripits visar sig dels vara kända kriminella, dels tillresta från andra städer i landet.

Sverige-Demokraterna har förvandlat Husby till en del av sin valkampanj och kräver nu "undantagstillstånd och utegångsförbud". Inte småpotatis. Undantagstillstånd införs normalt vid naturkatastrofer, krig eller omständigheter som anses hota samhällets existens.

SD yrkar också på att de som kastar sten och bränner bilar "ska oskadliggöras". Hur? Det ska ske genom "gummikulor, tårgas och vattenkanoner".  De gripna ska sedan sättas i "handfängsel och placeras i bussar. Icke-svenska medborgare ska prövas för utvisning". Dessutom måste "massinvandring och mångkulturalism upphöra".

Kommer att tänka på ett klassiskt citat ur Platons skrifter: ....."Politiker bryr sig inte det minsta om vad som är bäst eller sant utan försöker istället fånga oförnuftet genom att locka med det för stunden behagligaste och på så sätt lura en del att tro att det behagligaste är det mest värdefulla och sanna" ....

Inga kommentarer: