2013-05-19

Inget nytt under solen


Riksdagens utredningstjänst, RUT, har gått igenom hur riksdagspartierna röstar. Efter att ha granskat totalt 133 huvudvoteringar i riksdagen, visar det sig att Sverigedemokraterna vid 91 tillfällen, 68,4 procent, röstat som de borgerliga. Men SD är inte bara borgerligt utan även högerextremt. 

Under den allmänna motionsperioden inlämnade SD 350 motioner. Läser man ett urval av dessa finner man snabbt något sjukt. Dom spottar i kollektboxen för att använda en liknelse. Det går hem hos de som vet och inget mer vill veta. SDs mentalitet är släkt med de frireligiösas, de som vet att jorden är 10 000 år gammal. Det har visat sig vara lika givande att resonera med SD som att försöka tala med någon som tror att jorden är platt. 

Socialt engagemang lyser med sin frånvaro. Motsättningarna inom klassamhället anses inte stora nog. SD vill fördjupa dom med ett femte jobbskatteavdrag.

SDs samhällsmoral? De håller fast vid sin Sörgårds-hägring, drömmer om dess förmenta renhet, medan de vantrivs av att se allt omkring sig förändras, befläckas och nedsmutsas. Bara SD och denna Sörgårdsdröm kan hålla oss rena. SD har visionen, ledarna och handlingskraften. 

Principen om alla människors lika värde är okänd. Tvekan och tvivel är bannlysta. Det måste till en åderlåtning för att inte Sverige ska insjukna och det är SD och dess politik och ledare som ska stå för den. 

Avståndet mellan SDs språk och drömmar och Sveriges samtida ekonomiska, politiska och sociala verklighet är minst sagt hissnande. För SD är fienden upplysning och förnuft. Allt osvenskt måste bort. Bara SD kan svenska folket att bejaka sin identitet. Bara SD kan förklara hur vi hamnat i alla osvenska sammanhang. Nej, det står inte rätt till med SD. Partiet lider av något allvarligare än frostskador i själen. 

SDs Sörgårdsdröm utgör den lockande underström som många dras med av. En dröm om en folkhemsk gemenskap, fri från utländska smittor. Vi mot dom. Känns stanken igen?  

Inga kommentarer: