2011-09-24

Vi har hört det förut


Dagens och morgondagens politiska problem går inte att lösa med gårdagens medel. Klicka här. Börsen vilar på Kina. Sverige är på förvandlas till en kunskapsnation. Den svenska arbetsmarknaden förvandlas. Utländsk arbetskraft importeras. Det svenska skatte- och socialförsäkringssystem reformera. Sveriges ekonomi och samhälle ligger i stöpsleven.
Klicka här. Förändringen är nödvändig.

2006 sålde centern sitt tidningsimperium för 1.7 miljarder och blev landets mest förmögna parti. Maud Olofsson meddelade att centern även skulle bli det största borgerliga partiet. Till 2010 skulle partiet fördubblas, få 16% av rösterna. 2014 skulle centern vara större än Moderaterna. Dess "medelklass-ideologi" med hushållsnära tjänster som ROT och RUT skulle visa vägen. Klicka här.

Annie Lööf säger nu att om tio år ska centerns andel av valmanskåren vara 20%. Centern som på 1930- och 1950talet var med om att bygga upp folkhemmet och på 1990- och 20hundratalet ( tillsammans med alla andra partier ) var med om att riva ner sa>mma folkhemsmodell, vet idag att de inte längre behöver vara gröna, solidariska eller radikala.

Istället vilar en egoistisk, kommersiell identitet över Sverige (klicka här ). Att arbete är evange­lium. Den som inte arbetar ska inte äta! Den protestantiska, borgerliga arbetsmoralen är idag medelklassens trosgemenskap. Alliansens stora projekt var att häva utanförskapet för mer än en miljon svenskar. Idag vet vi att 37 000 tagit som ut ur detta utanförskap, samtidigt som jobbskatteavdragen ökat svenska folkets köpkraft med både en och flera tusenlappar per månad.

Moderaterna med Reinfeldt och Borg, det är de två som bestämmer, är en formidabel politisk motåndare. Klicka här. För Anni Lööf såväl som för Håkan Juholt. Dagens svenska medelklassdröm om villa, www, Volvo och vovve är inte längre socialdemokratisk.

Frågan är om Juholt kommer att sitta kvar efter 2014? Klicka här.

Inga kommentarer: