2011-09-08

Manchester City - datorn som matchanalytiker

En av Europas bästa fotbollsskribenter, Simon Kuper, besökte för en tid sedan världens rikaste fotbollsklubb för att sätta sig in i vilken typ av data som klubbens data-experter samlar in och hur den används? Texten var bra men svårt att se det hela framför sig.

Här finns två videos från Manchester City som tar upp samma ämne. Den första finns här och den andra här. Tro inte att man bara analyserar matcher! Även träningen filmas för analys. Och ungdomslagen. En annan intressant video visar det gymn spelarna har. Klicka här. Vill man se spelarnas omklädningsrum klickar man här.

En av de bästa, mest initierade bloggarna om Manchester City finns här. Sista inlägget om den "skandal" som just nu reds ut. En av klubbens höjdare har gjort sig rolig på beskostnad av en cancersjuk kvinna. Och klubbens ägare, en arabisk oljemiljardär, vill att klubben ska vara vitare än vit.

Naturligtvis är Manchester City inte ensamma om detta, det är idag snarare regel än undantag. Även svenska landslaget använder sig av tekniken.

Inga kommentarer: