2009-12-03

Bilbränder som affärsidé


Det dyker upp nya dörrknackande försäljare. Den senaste ville kränga brandsläckare! På fråga om det hade med bil- och skolbränder att göra ges inget svar, bara ett snett leende.

En annan försäljare, av det politiska slaget, är en av förortens högre chefer. "Om vi betraktar förorten som varumärke är anseendet kört i botten", säger han och berättar om prenumerationerna på allt som skrivs om förorten i media. Normalt får han ett 20 / 30-tal artiklar / månad. Nu kommer det 500 - 600 / månad. Så nu har mediakonsulter kallats in för att hosta upp förslag hur förortens anseende ska återupprättas? Så det går bra att tjäna pengar även på bilbränder. Som bilverkstad, frilansjournalist, försäljare av brandsläckare eller mediakonsult. Och försäkringsbolagen utreder återigen om det ligger något i alla rykten som säger att för 5 000:- får du bilen bränd.

Senaste nytt? Att förorten nu ska "trygghets-certifieras". Innebörden? Att mörka platser ska lysas upp, buskage klippas ner etc etc. Men arbetslösheten, kriminaliteten, drogmissbruket och förtvivlan då?

Inga kommentarer: