2007-07-20

Världshistoriens bästa golfare - Kim Jong Il


Kim Jong Il är att geni som får Einstein att förblekna. Kim skriver inte bara operor, instruerar raketforskare utan han är också världshistoriens främste golfare. Ben Hogan, Annika, Tiger och allt vad de heter kan slänga sig i väggen!

Undret inträffade i oktober 1994. Hela naturen skrek "fore" när Kim, som aldrig hållt i en golfklubba, steg upp på första tee. Hans 17 beväpnade bodyguards och Pyongyang Golf Club´s pro, som av någon anledning kallas "Park Young Man", trodde inte sina ögon. Idealresultat för 18-hålsbanan var 72 slag. Men Kim Jong Il, det kan både pron och alla bodyguards gå i god för, gick runt på 34 slag! 34. Och hade hela 5 hole-in-one!

Undrar hur det gått om Hitler golfat? Hade varit bättre om han grävt ner sig en sandbunker med en wedge än den han nu hamnade i, i Berlin ... Det finns förresten en koppling mellan Hitler och golf. Vid en landskamp i Tyskland på 1930-talet bad man honom närvara vid prisutdelning. Hitler ställde ett krav. Bara om Tyskland vann! Han satte sig sen i bil och var på mot banan, men på sista hålet snuvade britterna tyskarna på segern. När Hitler fick höra det blev han förbannad och bad chauffören vända. Närmare än så kom vegetarianen Hitler inte golfen. Undrar vad Goebbels gjort av det i så fall? Något a la Kim Jong Il?
Förresten finns det en koppling. Postumt. För vid "Örnnästet" utanför Munchen, var där en gång och kollade, ska man nu bygga lyxhotell. Och naturligtvis en golfbana.

Inga kommentarer: