2007-07-26

Träsnidaren Martin Stenström II


Verktygen låg alltid framme på bordet. Hur han fick telefon vet jag inte. Kanske det sociala drog in den?

3 kommentarer:

Ingrid Larsson sa...

Jag vill påstå att jag har den största samlingen av Martin Stenströms Sameslöjd. I min ägo finns även en Norrbottens Kuriren där man talar om att byborna samlade in pengar för att Martin skulle få resa till Stockholm för att studera på Konstfack. Reskassan söp jag upp sa Martin. Ät det någon som är intresserad att få äga en eller några av Martins alster så hör av er till mej på mobilnr. 0707 282828
Ingrid Larsson

Anonym sa...

Hur kan du skriva något så grymt att han söp upp reskassan. Det kanske var så, tycker du att din samling är värd något mer för det.
Jag vet att många utnyttjade honom och köpte mycket billigt hans alster för att de visste att han behövde pengar till brännvin. Det är kanske dessa alster som du försöker tjänsa penger på.

Anonym sa...

Till Anonym 14 april 2009.
Vet inte vad din kommentar skall betyda. Lite märkligt måste jag säga. Som jag förstår det var kommentaren om att Stenström förtärde resekassan en återgivning från tidningsartikeln. Tror inte någon vill tjäna på någon annans olycka, men man känner väl andra som man känner sig själv.

En gammal tidningsartikel om denna fantastiska slöjdare tillsammans med en unik stor samling tyder väl istället på en respekt för konsten och bidrar med lite kuriosa till samlingen.

Jag tycker att detta låter intressant och jag hör gärna av mig till dig Ingrid för att höra mer om din samling och om konstnären. Du verkar veta vad du talar om.