2011-08-30

Var är Barcelona på väg?


På ytan ser allt ut som vanligt. Total kontroll av bollen. 70% bollinnehav. Fem mål som lika gärna kunde varit åtta eller nio. Men det märkliga är att Barcelona ställde upp med bara TRE försvarsspelare. Och mittfältarna låg längre fram än forwards? Och att forwards drog på sig fler frisparkar än försvarsspelarna? Var matchen ett experiment?

Det har länge spekulerats över frågan var Barcelona är på väg. Var Pep Guardiola kommer att ta laget. Till en ny dimension av spelet? Skämtsamt har sagts att Pep Guardiola en dag kommer att spela med elva anfallare! Nyckeln till spelet ligger i Barcelonas totala bollkontroll. Guardiola letar efter spelare som kan den konsten. Det ryktas att på träning delas t ex planen in i kvadrater och att spelarna då inte får inte lämna dessa utan istället anpassa sig till att alltid vara tillgängliga för andras passningar. Som Zlatan sade innan han med buller och bång lämnade klubben: - Träningarna är värre än matcherna.

Den enda som hittills - under Guardiolas tre år som tränare - lyckats strypa Barcelonas bollkontroll är Mourinho! I den senaste matchen lagen emellan, då Barcelona vann med 3 - 2, hade Barcelona för första gången mindre än 50% kontroll av bollen. Ett omen att Mourinho hittat den nyckel som låser upp Barcelonas spel?

Inga kommentarer: