2011-08-18

Barcelona - Real Madrid


Gårdagens match mellan Barca och Real bjöd i första halvlek på snabb, teknisk fotboll. I den andra spelades från Reals sida mer hockey. Allt kulminerade i slutminuterna i ett storbråk med spelare, lagledare. Tre utvisningar följde. Real spelare lämnade planen då Barca skulle mottaga cupvinnarcupen.

Efter matchen höjdes röster som varnade för utvecklingen. På båda sidor piskas känslor upp. Grön laser riktas mot spelare och lagledare. Nationalistiska känslor piskas upp. På Reals hemmaplan spelades Viva Espana och 100 000 sjöng med. På Barcas hemmaplan sjöngs triumfatoriska sånger om Kataloniens frigörelse. Eftersom spelare från båda lagen spelar i det spanska landslaget (sju av elva från Barcelona) fruktar media att spänningarna äter sig in även där.

Men en sak är klar. Real är ikapp Barca. Real borde vunnit både förra och denna match. De skapade avgjort fler chanser. Men spelet förs i ett så svindlande tempo att det går ut över precisionen i avslutningarna.

Mourinhos beteende? Att peta en Barca-tränare i ögat? Han är sig lik. Allt han gör går ut på att göra sig till fiende med media och omvärlden och på så sätt skapa den explosiva sammanhållning i laget som han ledare vill ha.

Inga kommentarer: