2012-04-24

Till Dårskapens Lov


Christer Sturmark är miljonären som känt sig kallad göra politisk karriär genom att förvandla Humanisterna från sekt till folkrörelse med allmänpolitisk betydelse. - "Vi siktar på att få 100 000 medlemmar", sade trollet Sturmark när han tillträdde. Det var innan allt sprack. Humanisterna skulle alltså bli ungefär lika stora som Socialdemokraterna som har 105 000 medlemmar.

Nu har organisationen gått till domstol, stämt Helle Klein för att ha kränkt "människor med sekulär åskådning". Vad gör man inte för att få uppmärksamhet, då man inte blivit den folkrörelse som utlovats? Det är så stolligt att man inte kan annat än skratta.

Ett gott råd till er alla i organisationen. Innan ni går till domstolen för att känna er i anden lyfta, få skåda ljuset och hoppas att sanningen skall göra eder fria. Läs Erasmus av Rotterdam. Fr a "Till Dårskapens Lov". Komplettera sedan med "Pilgrimsfärden" ur hans bok "Förtroliga Samtal". Båda skrivna på 1500-talet. God läsning!  

Humanisterna har under årtionden vacklat på avgrundens rand, av och till sprängt sig själva i luften under inre sekteristiska uppgörelser, och står idag fortfarande och stampar med 4 - 5 000 mer eller mindre upplysta medlemmar. Sturmark har dock slutat med jämna mellanrum fortsätta utropa att Humanisterna fortsätter öka ( med några hundratal medlemmar ). Det är något Juholskt över Humanisterna.

Organisationen borde kalla sig "Rationalisterna" och inget annat. Dess medlemmar tillhörde alla kategorin sökare, men nu har de funnit svar. Idag drivs rörelsen alltmer som ett affärsföretag med säregen marknadsföringsideologi, dvs ateism: egna konfirmationsläger, egen sångbok, egna dop-, giftermåls- och begravningsentreprenörer. Aktivister är renläriga och puritanska. Sturmark, som ser sig som en sentida lärljunge till Ingemar Hedenius, har börjat leta efter nya medel att synas i media.


Inga kommentarer: