2012-04-30

Nationalromantik och torparraseri

Nationalromantiken blommar. Eftersom jag vistas en del i skog och mark tror jag mig veta att det är med skogen som med vargen. Alla har åsikter. Vare sig de vet något eller inte. Vare sig de vistas i skog och mark eller nöjer sig med att shoppa och tycka att skogen är mörk, blöt och full av mygg.

Det finns undersökningar på allt detta. Att allt färre vistas i skog och mark. Fr a den yngre generationen. Vi får se vart artikelserien tar vägen. Att storbolag skiter i vanligt folk är tyvärr inget nytt. Var sig det rör sig om stads- eller lantortsbor. Här. Nej, för stadsbor gör sig skogen bäst på så långt håll som möjligt. De vet knappt vad träden heter - samma sak med flora och fauna. De nöjer sig med att tala om den friska luften och det vackra vädret innan de söker sig inomhus igen.

Idag kom del två i artikelserien. Att de som skriver lagtext både vet och inte vet vad de gör känner vi alla till. Skulle vara intressant om Zaremba intervjuade den som skrivit de texter han nu läser. Artikeln höjdpunkt är dock denna. Han vänder sig till vår nygifta jordbruksminister som inte alls förstår vad Zaremba menar utan säger: "Villaägaren har ju tomten kvar". Vi har de politiker och lagar vi förtjänar. Folk i gemen skiter i både politik och lagar. Var och en är sig själv nog. Förfärligt men tyvärr sant. Här artikel två.

Undrar vilka politiska frågor - bortsett från plånboksfrågorna - som styr våra mittenväljare? De alla vill smeka medhårs?

Inga kommentarer: