2012-04-17

Maoisten som önskar ordning och reda

Hon tillhör alla medel- och överklassungdomar som vände kappan efter vinden. Inget större fel i det. Gilla läget. Verkligheten förändras och vi med den. Men det finns ett visst underhållningsvärde i hennes rop efter politiskt korrekthet. Jag känner igen det. Förr stödde hon både Mao och Pol Pot medan de härjade som värst. Nu stöder hon alla på översta samhällstoppen och är mycket politiskt korrekt.

Skriv istället om den nu pågående rättegången mot några underhuggare i Pol Pots regim! Ställ sen de referaten  mot de egna åsikterna och dra lite slutsatser. För ditt stöd till Mao och Pol Pot säger kanske trots allt något om dig som människa? Även idag?

Om vilken roll fantasier, drömmar, illusioner, verklighetsflykt spelat - och kanske fortsätter att spela - i ditt liv?  Då som nu ville du fort fram och upp, visste vad som var rätt och fel. Tvärsäkert. Samma idag. Fast nu mer inkomstbringande än stödet till Mao och Pol Pot. Ett annat tips. Åk till Paris förorter och prata med folk. Lev där och fråga hur de har det? Då blir kanske deras behov av politisk populism - av vad slag vara må - inte så svårt att förstå. Vad menar du egentligen att den som är arbetslös, lågutbildad, förbannad och skraj för framtiden ska göra? Gå i i kyrkan? Rösta på folk med politiskt korrekta åsikter? Nej, kolla dina tidningsklipp från Mao- och Pol Pottiden och låt oss få veta vad du lärt dig?    

Inga kommentarer: