2012-04-21

El Classico - konst på högsta nivå



Ikväll möts de igen. Real leder ligan med fyra poäng. Mourinho´s lag har hittills i år stänkt in 107 mål, tangerat rekord för spanska ligan. Tillsammans har Ronaldo, Higuan och Benzema gjort fler mål än vad Messi, Eto och Henry gjorde säsongen 2008 - 9. Räknar man antalet skott har Mourinho's lag hittills avlossat 645 mot mål, Barcelona 545. Lagen spelar olika slags fotboll. Real hög press, blixtsnabba attacker medan Barcelona passar och passar och passar. Real har 58% bollinnehav, Barcelona 67%. Real har i genomsnitt 500 passningar / match, Barcelona 666.

Så har vi de två fenomenen, Ronaldo och Messi. Ronaldo har gjort 53 mål på 49 matcher och Messi 63 på 53. Ofattbara resultat! Messi gör mål var 72 minut, Ronaldo var 81:a. Och de spelar fram till mål också. Messi har 25 målgivande passningar,  Ronaldo 14.

Som en spansk ligaspelare sa: "Mot Barcelona mår du att sämre än mot Real. Du får aldrig tag i bollen, får bara ligga på försvar. Mot Real känner du i alla fall att du är med i matchen. Får tag i bollen, attackerar och det är just då de snor bollen och gör mål" ....

Vilket lag är bäst? Som hönan och ägget. Real bjuder på blixtrande sköna anfallsfotboll, Barcelona på dansande, jabbande tika-taka-fotboll? Vill slippa välja. Bara få avnjuta denna fotbollssymfoni framförd av världsartister och poeter. Vi är uppåt miljarden som grips av dramatiken.

Inga kommentarer: