2010-12-21

Polis till salu


Nu är snart alla data ute i media. Priset tas hittills av norska Verldens Gang som i yttrande- och pressfrihetens namn beslutat sig för att lägga ut bilden på en av de kondomer som Assange sägs ha använt. Kvinnorna hade sparat dom. Så utredning har skett:

...Stockholms-politiet har hyret inn en sakkyndig ved Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) i Sverige til å vurdere skadene på kondomet som Assange brukte under samleiet. I rapporten som den sakkyndige har skrevet, kommer det frem at kondomet har «gjennomgående skader i den fremste delen, med små riper i nærheten av skaden». Skaden skal ikke være av en slik karakter at det vitner om bruk av et verktøy, ifølge vedkommende som har undersøkt kondomet. Testresultatet taler for at skaden i den fremste delen av kondomet kommer av at kondomet er blitt slitt i stykker, heter det i rapporten ...

Naturligtvis har hela förhörsmaterialet köpts. Priset var säkert högt. En slags auktion. Samma material har nämligen krängts till både nordiska och internationella media. De som gjort det har tjänat bra pengar. Normalt betalas 100 000-tals kronor - och uppåt - för den här typen av uppgifter. Vad gör folk inte för pengar? Och naturligtvis skyddas de som gör det av mäktiga intressen, dvs media som lever på att sälja skiten. Folk köper och läser. Såna är vi. Jag också.

Så det är ingenting som "läckts". Det som nu skrivs har sålts och köpts. En pågående rättsröta sedan årtioden. Inte ett mord eller större skandal utan att media köper loss det det material de vill ha.

Till slut ett finskt inlägg. Här.

Inga kommentarer: