2010-12-18

Assange - en skitstövel


The Guardian har nu skaffat sig tillgång till de vittnesmål som ligger till grund för åtalet mot Assange. Här finns artikeln. Assanges advokater har oupphörligt uppgett att de inte fått ta del av kvinnornas anklagelsepunkter, men The Guardian skriver att allt det materialet delgivits Assanges svenska advokater. Här sätter The Guardian in det hela i ett större sammanhang.
Här finns dessutom tidningens ledare, där man förklarar varför man nu publicerar våldtäktsanklagelserna mot Assange. Här reds sen de juridiska frågorna ut.

Michael Moore´s brev till Sveriges regering finns här. Jag tillhör inte de som gillar honom och artikeln förändrar ingenting. Hur kan man först anklaga Sverige för att strunta i att ställa våldtäktsmän inför rätta, för att i nästa andetag begära att åtalet mot Assange ska läggas ner? Svenska jurister reder här ut saken.

12 kommentarer:

Anonym sa...

sverige er skitstøvlenes hemland.

Jeg aner ikke om Assange er skyldig eller ikke, men jeg jeg har hatt sex sammen med noen kvinner, iog aldri har jeg opplevd at en kvinne går ut og kjøper frokost, kommer tilbake og fikar, og deretter sovner så ettertrykkelig at det er mulig å ha sex uten at hun merker det. Det henger overhodet ikke på greip.

Ingen single menn burde noen sinne ta seg over grensen til sverige for å sjekke opp en kvinne. For sverige har vist at de er en stat uten rettsikkerhet og at den europeiske mennekserettskonvensjonen ikker gjelder. Og er loven lik for alle i sverige? Virkelig???

Er det vanlig at dersom en mann blir tiltalt for voldtekt, er det da vanlig at hele interpol kobles inn for å ta mannen? Er det vanlig at en mann som er tiltalt og ikke dømt blir stengt inne på en enecelle? Er det vanlig at en mann som er tiltalt og ikke dømt, og benekter skyld, blir nektet først å bli løslatt mot kausjon og at beløpet må betales kontakt, - dvs etter at man har stengt tiltaltes bankonti?? Er det presedens i sverige at en mann som er tiltalt og ikke dømt, må betale nesten 2 millioner for å blir løslatt med kasusjon og daglig meldeplikt i tillegg til fotlenke.

Sverige er faen meg et land fullt av skitstøvler.

Anonym sa...

anyone ever called you a sheep, or a brainwashed moron ?

Anonym sa...

Sikker på at anklagene er sanne? Og må si at anklagene er skikkelig grusomme! Herregud! De gikk med på å ha sex og hadde kanskje ikke så mye imot det, men det er viktig å gå til politiet med sånt. Er helt forferdelig...

Anonym sa...

Finnes det menn igjen i Sverige? Det er ikke voldtekt å ha sex uten kondom. Det er rett og slett et overgrep mot de kvinner som faktisk blir voldtatt å sette de i samme bås som jenter som angrer.

For ikke å snakke om hvor lite rettssikkerhet menn har i Sverige. Skal man kunne dømmes for voldtekt etter hver gang man har tilfeldig sex og kvinnen angrer seg? I så fall kan du bure inne alle menn i Sverige, endel i Norge og mange i Hellas, Spania og Italia.

Anonym sa...

Enig at Assange er en drittsekk - jeg mener, hvem har sex med to forskjellige kvinner i løpet av to sammenhengende kvelder? Og i tillegg ville han ikke bruke kondom! Makan.

Anonym sa...

haha, jeg tror ikke på dette i det hele tatt. Disse kvinnene dikter opp, men det rare er at de ikke gjorde motstand og hadde likevel sex. Syns ikke det virket som voldtekk i det hele tatt.

Svertekamp tror jeg.

Anonym sa...

du tror alt du hører, hva?

Anonym sa...

Ardin is an asshole as well, she have blogged about how to ruin the lifes of men who are after a one-night-stand. She is a liar and her tweets about how fantastic everything was and how swell it was to be with such intelligent people as Assange AFTER the alleged "rape" took place just show how fucked up in the head this woman is.
She think it is ok to accuse people who "betray" her of rape because she know that just by accusing someone of this she will damage this persons reputation no mather what hold there is in the accusations.
She should be put in jail for this. Regardless of what I might thing of Assange's personality. He might be an asshole for all I care but that feminist screwball Ardin is a much worse case.

Raymond Brennvik sa...

Mulig er Assange en skitstøvel. Men det er ingenting i politiforklaringene til damene som tyder på voldtekt.

Anonym sa...

Det er nok ikke så mange som tør å dra til Sverige på ferie etter dette. Man vil jo ikke bli kneblet i det svenske rettsystemet hvis man skulle være uheldig å havne i en romanse.

Anonym sa...

Medier verden over har omtalt Visas bannlysing av Wikileaks, varslernettstedet som den siste tiden har operert fra London. Men det er i den islandske hovedstaden kampen egentlig har funnet sted. Ikke mellom Visa og Wikileaks, men mellom det norsk-danske finanskonsernet Teller og Wikileaks' islandske betalingsleverandør Datacell, skriver Dagens Næringsliv.

- Denne dagen hadde vi alene mottatt 130.000 euro i donasjoner for Wikileaks. Det var jo en enorm oppmerksomhet rundt nettstedet, og mengden donasjoner var økende. Det er jo opplagt at denne handlingen fra Teller har fratatt Wikileaks muligheten til store inntekter. Men jeg spør meg om grunnlaget. Så langt kan vi ikke se at vi har gjort noe galt. Jeg synes det er oppsiktsvekkende at et norsk selskap opptrer som en politisk aktør på vegne av Visa, sier Sigurvinsson til Dagens Næringsliv. / Skäggmesen

Anonym sa...

Wikileaks samordnare i Stockholm tar nu avstånd från anklagelserna från Julian Assanges advokater i Storbritannien att våldtäktsanklagelserna i Sverige varit en gillrad fälla: ”Detta är en fråga mellan Julian och de båda kvinnorna, det är inte den amerikanska underrättelsetjänsten CIA som har skickat fram en kvinna i korta kjolar” säger ”Harold” till den brittiska tidningen Guardian.