2010-04-17

Attenborough på Nordpolen


Häromdagen skrev jag att han skrivit en serie åt SkyTV. I 3D. Om livet på jorden för 250 miljoner år sedan. Idag läser jag i bladet att han förverkligat en pojkdröm. Varit på Nordpolen och nu är i Longyearbyen på Svalbard. Allt för att spela in sin nästa BBC-serie. Om Arktis och Antarktis. Frozen World. Undrar om han fastnar på Svalbard ett tag? Tänker på askmolnet från Island?

Han berättar om livet på den ryska bas där de p g a dåligt väder fick vänta i fyra dagar innan de kom iväg till nordpolen. Om kylan. Det var - 40 grader och svårt pissa. Hur hans I-pod gick sönder. Attenborough är beroende av musik och här kan du läsa mer om vad den betyder för honom. Han berättar också om sprickan i isen där tältet låg och hur svårt det var med maten. Nötter, frukt och rödvin. Till bilden hör att han sex veckor tidigare varit på Sydpolen! Programmet kommer att visas nästa år och tar upp klimatet och de förändringar som skett under Attenboroughs stund på jorden. I juni ska han till Kina. Då för SkyTV och sin film i 3D om livet på Jorden för 250 miljoner år sedan. God bless him.

Har själv varit på Svalbard några gånger och vet att det inte lär gå någon nöd på honom. Där finns både Universitet och fascinerande livsöden i all oändlighet. Blir glad läsa att han är i full swing och god form. Läste faktiskt i en av hans böcker häromkvällen. Här finns artikeln.

Inga kommentarer: