2011-02-23

Skid-VM i Oslo


Stundar högtider. Skid-VM. Till helgen ska det ändå inte bli bra med kallgrader så man kan sitta inne och glo. Sverker Sörlin har förresten en bra skidblogg och ska dessutom under VM jobba för DN. Ska bli intressant följa. Se hur han skiljer sig från övriga sprotjournalister. Idag skrev Sörlin om "överskott":

... Lägg märke till att ett ord Marit Björgen använder i nästan varenda intervju nuförtiden är "overskudd". Det är vad hon söker. Hon vet vad hon talar om. Hon var en fantastisk skidåkare även 2007-2009, men vann aldrig när det gällde. Det som saknades var overskudd. Det där lilla extra som är en kombination av energiöverskott, aptit, lust, att vara tänd och känna det som om man kan göra vad som helst med sin kropp. Att vara bra, rentav bäst, så att säga i princip, betyder ingenting om man inte har overskudd. Därför skall man välja sina lopp och inte gå så hårt att man riskerar att bli av med overskuddet, för då är man borta ...

Här
finns Sverker Sörlins skidblogg. Han är själv gammal elitåkare. Tillhörde Sveriges 15 bästa när det begav sig. Best of the rest.

Inga kommentarer: