2011-02-23

25 år sedan mordet på Palme


Leif G W Persson tror att det var någon från polisen eller SÄPO som höll i pistolen. Alltså ett politiskt mord. "Och bland polis och SÄPO har man inte letat precis", säger Persson här. Han kallar även utredningen, denn största i världens polishistoria, för ett hönshus. 250 hyllmeter. 11 000 misstänkta gärningsmän. 130 som erkänt mordet. Mårten Palme förkastar här Perssons teori.

Palme var misslyckad som inrikespolitiker. Förlorade flera val, två gånger mot Fälldin. Utrikespolitik, något folk inte bryr sig om, var Palmes starka sida. Plus debatt- och talekonst. Ännu inte läst Henrik Berggrens Palme-biografi men här finns ett utdrag.

Vilket land vi lever i? Både vår stats- och utrikesminister har mördats. På öppen gata resp. i ett varuhus. Här finns Palmes tal. Att läsa eller lyssna på. De håller. Och värmer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man har respekt för Leif GW Perssons teorier eftersom han alltid haft rätt när han sagt någonting. Han är en ypperligt kompetent person. Antagligen har de omringat de som mördat Olof Palme och GW går därför ut med detta i massmedia för att få huvudmännen att röra på sig. De vill säkert veta mer vad de gör nu när de börjar röra på sig för att i mån kunna samla in lite fler bevis mot dem. Dessa mördare har antagligen legat lågt i minst 25 års tid, ändrat utseende och mycket annat. Nu får vi hoppas på att de griper dem detta året bara.

Anonym sa...

Håller med om att Leif GW inte är någon man knäpper på näsan. Den som lever får se! Skäggmesen