2011-01-28

Egyptiska protestblad cirkulerar


I Kairo cirkulerar nu ett 26-sidigt dokument. Folk uppmanas att fredligt ansluta sig till demontrationerna, bära rosor istället för plakat, marschera mot offentliga byggnader (polisstationer - radio - TV - presidentpalats etc ), försöka få soldater och poliser att ansluta sig.

Den som får dokumentet i sin hand uppmanas att skicka det vidare, fotokopiera det men inte använda Facebook och Twitter eftersom de övervakas av myndigheterna. Dokumentet innehåller även flygfoton över Kairo och pekar med pilar ut de "bästa" demonstrationsvägarna. Det finns även diagram hur man formerar demonstrationståg, förslag till paroller typ "Leve Egypten" och "Ner med den korrupta regimen".

Folk uppmanas även att från fönster och balkonger hänga ut banderoller och egyptiska flaggor. Dokumentet innehåller även skisser över hur demonstrationsbanderoller kan tillverkas och se ut. T ex som bilden ovan. En kravallutrustad polisman omgiven av en ung resp äldre kvinna. Parollen föreslås lyda: "Polisen och folket tillsammans mot regimen".

Regimen har svarat med att släcka ner hela landets internet- och mobilsystem. Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt, Etisalat Misr har vidtagit den åtgärden. Den utmärkta engelskspråkiga Kairo-tidningen Al Ahram Weekly går inte längre att nå. Men The Independents Robert Fisk, en av västasiens främste journalister, skriver som vanligt intressant om läget. Här.

Inga kommentarer: