2010-06-16

Den kungliga lyckan


Hon är över åttio och följer utvecklingen med intresse. Det värmer henne att se
Daniels och Victorias glädje. Det är underbart med människor som tror på kärleken. Det behövs mer sånt i det här landet. Särskilt i dessa kristider. Så tänker och känner många. Gudskelov har de blivande makarna inga åsikter, utan är bara trevliga. Vinkar och ser glada ut. De är inte ett skvatt bättre än oss, bara rikare.

Det finns en urgammal germansk myt som går ut på att kungafamiljens fruktsamhet bestämmer landets öde. Ta riterna vid vikingatidens blot i Gamla Uppsala. Kungen låg offentligt men kvinnor men säden lät han gå i i den plöjda jorden. Landet skulle växa och blomstra. Då som nu följde man noga kärlekslivet. Det värsta som kunde hända var en impotent kung. Såna slogs promt ihjäl.

Nu gäller det Daniel och Victoria. Media letar efter allt som kan tyda på att hon är eller ska bli befruktad för att jubla av lycka vid blotta tanken. Detta är det yttersta, det som ska göra alla undersåtar lyckliga. Det som ska båda gott för framtiden. Under tiden, på slottet, gör Daniel och Victoria sig redo för att skrida till det viktigaste av allt - riksakten ... Vi lever i ett sagoland.

PS. I folkmun i England kallas slottet inte för Buckingham Palace utan "Fuckingham Palace".

Inga kommentarer: