2010-05-30

Guillou ur balans


Ibland läser man sånt som överraskar. Som att Jan Guillou säger sig ha gått i däck efter Expressen anklagat honom för att vara landsförrädare och rysk spion. Han uppger att han inte skrivit en rad på ett år och är besatt av tanken på att vinna över Expressen. Guillou är uppenbarligen inte så rationell som han vill att vi ska tro. Gudskelov. Oavsett utgången av striden med Expressen tror jag det här kan gagna honom som människa. För naturligtvis handlar inte det här bara om Expressen? Vad som kan ligga bakom? Ingen aning. Det vet bara Guillou själv. Det är bara hoppas att han kommer i balans vad det lider. Hörde honom debattera Carol Oates roman om Marylin Monroe för ett tag sedan. Då var han i alla fall inte under isen. Tvärtom.

3 kommentarer:

Hans G J sa...

Jag har svårt att tro att han skulle komma ur balans av en artikel som berättar att han fick pengar av en KGB-officer. Guillou själv la in betydelser som "spion" och "fosterlandsförrädare", inget sådant skrevs i artiklarna.
Förmodligen försöker han att få Expressen fälld i Pressens Opinionsnämd för att sedan kunna åtala tidningen för att han fått skrivkramp.

Unknown sa...

Ja det var en sällsynt krypande och insmickrande artikel. "Av allmänheten uppfattas Jan Guillou normalt som machomannen personifierad" och "När Jan Guillou får 20 minuter för sig själv skjuter han gärna en anfallande buffel på den afrikanska savannen" Inte konstigt om artikeln fått så många negativa kommentarer att dessa raderats...

Anonym sa...

Själv funderat över om Guillou gör som du säger. Dvs at intervjun är ett utspel och ingenting annat. Vi får se.

/Skäggmesen