2013-06-03

Berika er ... skattebetalarna står för fiolerna

Sverigedemokraterna är det parti som håller sig med den största inkomstskillnaden mellan ledning och gräsrötter. Partiledaren Jimmie Åkesson är en av landets bäst betalda politiker. Han tar ut en årslön på 1,1 miljon kronor, fyra gånger mer än vad hans 600 partikamrater tjänar i genomsnitt. Vissa partiledare får ingen ersättning alls av sitt parti, utöver riksdagslönen. 
I Åkessons fall 70 000 / månad. Dessutom ger SD Åkesson 38 000 kronor extra för att han sitter i SDs partiutskott. Partisekreteraren Björn Söder arvoderas på samma sätt, men får bara 30 000 kronor extra i månaden. Pengarna kommer från skattebetalarna i form av partistöd. 
Till bilden hör att SD har ett 50-tal tomma stolar i kommuner landet runt. För vart och ett kammar SD in närmare 50 000 / år. De slantarna kommer även de naturligtvis från generösa skattebetalare och SD använder beloppen fritt som det faller ledningen in. 
Till allt detta kommer dessutom en rad andra förmåner, sk grundstöd och tilläggsstöd. Tilläggsstödet är på 24 300 / riksdagledamot. Dessutom lokalstöd, basstöd och stöd till politiska sekreterare, fria resor, hotel och traktamenten, hyresbidrag samt stöd till utlandsresor etc mm osv. Åkesson tycker att allt detta är rimligt. 
"Om du jobbar som tv-reporter och i en korvkiosk och jobbar på två ställen borde du få betalt för två jobb. Det vaccinerar mig dessutom mot korruption", säger den överspände nationella idealisten Åkesson, som likt en råmande älg i brunst, gärna lägger upp sig på nationens altare för att tala varmt om småfolk på den alltmer avfolkade glesbygden och fattigpensionärer. Det är bland dom som SD arbetar på att vidga sitt väljarunderlag. 
I riksdagen har vi ett skattefrälse. Åkesson tycker som sagt det hela är rimligt. Karln har aldrig tidigare kommit i närheten av liknande inkomster. Det är dags att granska både karlns och partiets ekonomi i sömmarna.  

Inga kommentarer: