2012-07-11

Var går socialdemokratin?


Vem i 1991 års partiledning skulle ens i sina mardrömmar kunna föreställa sig ett Sverige bara ett par decennier fram i tiden som ett land med följande förändringar:
Att vi i tio års tid låtit svensk militär slåss på USA:s sida i ett asiatiskt krig lika orättfärdigt och lika hopplöst att vinna som Vietnamkriget.
Att vi i dag skulle låta skattebetalarna finansiera privatskolor för mer eller mindra galna kristna sekter och islamistiska extremister.
Att privatskolebranschen skulle vara på väg att övertas av vinstdrivande roffarkapitalister som lade beslag på skattebetalarnas pengar genom att försämra undervisningen och smita med vinsten till dubiösa skatteparadis.
Att Televerket skulle vara börsnoterat och marknaderna för post, elektricitet och apotek också privatiserats, med självklara försämringar och högre pris som följd.
Att vård och omsorg var på väg att privatiseras av likartade storföretag som tjänade pengar på sambandet mellan kissblöjor på ålderdomshem och vinst.
Att stora delar av det kommunala bostadsbeståndet privatiserats.
Samt att allt detta, avsett att försämra livet för de mest behövande och överföra så mycket som möjligt av skattebetalarnas pengar till privatkapitalister, har skett utan hårdnackat socialdemokratiskt motstånd.

Inga kommentarer: