2012-07-31

Underhållning på hög nivå



– Representation är ett uttryck för när myndigheten är som finast och bäst, så om man lägger personalfesten på Grand Hôtel är det just för att man vill att allmänheten ska få den uppfattningen om myndigheten, säger Tomas Kjerf, utredare Ekonomistyrningsverket. Här och här. Det är som vanligt med andra ord.

På samhällstoppen skrattar man idag över att just Tillväxtverkets grälsjuke kvinnliga GD fått en medial knäpp på näsan. Hon anses tillhöra kategorin gudasända med sjumila-ego. Hennes uttalande igår att "jag är den typen som har fullt förtroende för mina chefer" är det man skrattar mest åt.

Sånt här blåser snart över men är underhållande så länge det pågår. Det kommer en ny tidning imorgon. Så reagerar man inom skål och vägg. Och PR-konsulten som rycker ut tjänar ju en liten hacka på att lära GDn vad hon nu ska säga i TV. Världen är sig lik. Även DNs önskedröm om att det nu fixats med skattelagstiftningen. Så är det inte. Alltihop är en svår juridisk gränsdragningsfråga.

4 kommentarer:

Leif sa...

Fast ibland verkar det som att media och allmänhet anser att personal på myndigheter inte ska få ha personalfest som alla andra utan endast slita. Få verksamheter har så mycket regler och krav på redovisning som myndigheter.

Anonym sa...

Klart vi ska festa! Det finns ju skattepengar :-)

Anonym sa...

Det är inte så att "alla andra" festar på lyxkrogar och åker på slottsresor, om du inbillar dig det så har du ingen verklighetsförankring i överhuvudtaget.

Självklart ska man vara extra sparsam med allmänna medel, respekterar du inte det så lär folk i allmänhet inte respektera skattesystemet heller.

Anonym sa...

Det här med verklighetsförankring och respekt för skattesystemet är intressant. Extra sparsam med allmänna medel. Så var det förr i tiden. Idag är det annorlunda. Välkommen till verkligheten!