2012-05-06

Grekisk demokrati och dramatik


Det franska och serbiska valet i all ära. 
Det är det i Grekland som blir intressant att följa. Efter alla låneförhandlingar och nedskärningar är frågan vad som skett och sker i folkdjupet. Enligt EUs stabilitetspakt får ett lands offentliga skulder inte överstiga 60% av BNP. 
Greklands kommer kanske att ligga på den nivån framåt 2020. Om nu det går att få politiskt stöd för att genomföra alla utlovade nedskärningar. Frågan är vilket eller vilka grekiska partier som kan överleva val på såna villkor? 
Enligt experterna går Grekland inte att rädda. Hittills har 10% av Greklands befolkning lämnat landet. En miljon tvåhundratusen. Av dom 9% av Greklands läkare, den yrkeskår som tillhör landets mest korrupta. I Grekland får muta sig till behandling.  
Samtidigt som råttorna lämnar det sjunkande skeppet, har Grekland fått 1.3 miljoner nya invandrare från östeuropas fattigländer. De söker sig till Grekland för att de har det bättre där än i sina hemländer. Ofta blir det gangstern och horan som styr. Och alla gör vad de kan för slippa undan att betala skatt. En folksport där som här. 

Inga kommentarer: