2013-11-26

SVTs Agenda - skrämmande okunnigt

Jimmie Åkesson bubblar ostörd i TV. Inte ett ord om det höger-extrema Europas planer inför nästa års maj-val till Europa-parlamentet. Le Pen i Frankrike och Wilders i Holland vill samordna sina krafter för att rasera EU. Ena alla Europas patrioter. De kallar sig för den tredje kraften. Målet är att få 30% av rösterna.
Får högerextremisterna 25 % av platserna i Europaparlamentet kommer det upphöra att fungera.
Totalt finns 751 platser och extremisternas mål är att få 187. Frågan de går till val på är Europas mörkaste - den om invandring. Vare sig de kommer från andra EU-länder eller ifrån Afrika. Här hemma kombineras invandrarfrågan med vargdebatten. Lägger sig EU i den frågan lär många gå över styr. På den nivån rör vi oss.
Invandrarfrågan har gett ungerska Jobbik 17% av rösterna, grekiska Gyllene Gryning 7%, Alternativ för Tyskland 5%, Österrike har Haiders arvtagare, Polen sitt Lag och Rättviseparti etc.
Vi ska inte heller glömma EUs vänsterextrema partier. Även de vill ut ur EU. Frågan är om dessa extremister kan komma att göra gemensam sak?
Det är mot den bakgrunden man ska se Åkessons roade orerande inför de tunna frågor han fick i Agenda.
Åkesson representerar redan ett ihåligt parti som inte kan fylla sina platser i kommun / landsting. Ett 60-tal stolar står tomma.
I riksdagsvalet räknar SD med att fördubbla sitt röstetal. Vilka ska fylla de eventuella riksdagsstolarna?
Här finns Agenda.

Inga kommentarer: