2010-11-29

Sopor, mutor och maffia


För två år sedan väckte Neapels sopberg internationell uppmärksamhet. Nu har EU varit på plats för att kolla vad som gjorts åt saken. Naturligtvis ingenting. Från Berlusconi´s kontor kommer beskedet att man aldrig nåtts av EUs direktiv att göra något åt saken.

De som bor på en gata där någon prominent maffia-person bor klarar sig undan sopbergen. Personen i fråga skriver bara på en skylt att tippning av sopor är förbjudet på denna gata, så vågar ingen längre kasta sopor just där.

Tillbringat eftermiddagen med en person som känner Italiens högste maffia-utredare. En modig karl som arbetar med fara för eget liv. Maffian skjuter alla de ogillar. Jag fick veta hur maffiasystemet fungerar. Om du äger en butik, stor som liten, får du förr eller senare besök av maffian. De frågar hur mycket du betalar i skatt? Svaret vet dom, dom vill bara kolla om du är ärlig. Sen säger dom åt dig att betala lika mycket till dom.

I valet och kvalet väljer alla att betala maffian, annars blir det jävligt stökigt. All företagsenergi läggs sedan ner på fusk med inkomster och kvitton, mutor till rätt personer på centrala skattemyndigheten. Här finns en journalfilm.

Inga kommentarer: