2010-05-17

Prostitution i Kina


På trettio år har Kina gått från att vara ett av världens mest jämlika länder till att vara ett av de mest ojämlika vad gäller inkomstfördelning. De stora förlorarna är Kinas 750 miljoner bönder.

Mitt i natten ringde telefon. En tillgjord kvinnlig röst frågade om jag inte ville ha sällskap? Bodde på hotell. Hela den tredje våningen var vikt åt prostituerade. Dagtid "arbetade" fula kvinnor, kvälls- och nattetid snyggare. Stod man på gatan och tittade upp mot hotellets fasad lyste det rött i alla fönster på tredje våningen. I badrummet stod kondomer uppställda tillsammans med oljor av olika slag.

Undrar vad som ligger bakom tillslaget mot nattklubben Passion på Great Wall Sheraton Hotel, ett av Pekings populära? Vid ett och samma tillfälle arresterade polisen 100-tals prostituerade. Det kan de göra på vilket hotell som helst. Prostituerade är inte bara familjeförsörjare. Universitetsstuderande prostituerar sig för att få ihop kapital för att på sikt kunna lämna landet. Ett snabbare sätt är att inbilla någon västerländsk man att han är oemotståndlig. Det grövsta exemplet jag hörde var en 71-årig man som trodde att en ung 22-åring kinesiska fallit för hans charm. Bilden togs i samband med tillslaget mot nattklubben.

Inga kommentarer: