2007-07-19

Elvis, golf och doping


Idag börjar British Open. I regn och blåst. Normalt sköter sol och blåst om banan så den blir torr och supersnabb. Nu gör regnet den långsammare. Men det intressanta idag är den gamla stjärnan Gary Player som gått ut och berättat att dagens golfare dopar sig. Men han vill inte avslöja vem eller vilka som berättat det ... Sporten, säger han, blir mer och mer en ren kraftsport och jakten på stora pengar driver allt fler ta tillväxthormoner och annat skit.
USGA, den amerikanska golffederationen, har ett anti-dopingprogram på G. Tillsammans med St Andrewsfolket, men det lär inte användes förrän 2009.
Under tiden får vi kolla Gary Player som försöker lära Elvis lira golf. Elvis ogillade sporten och retade de polare som ägnade sig åt den. Han körde hellre med droger och käkade ihjäl sig på toaletten.
Hål nr 10 på Carnousti där British Open spelas heter South America. Igår, i Sommar i P1, berättade Göran Zachrisson varför. Det var en bybo som skulle emigrera till sydamerika. För att ta sig dit måste han ta tåget till Glasgow för att där ta båten. Sista kvällen med polarna drack han rejält, så på morgonen när han stapplar iväg till järnvägsstation orkar han inte fram utan lägger sig och sover i 10:ans bunker. Så det blev ingen emigration utan ett namn på ett golfhål.

Inga kommentarer: