2016-11-20

Leif G W Persson slår huvudet på spiken

Detta skriver G W om de folkhemske som vädrar morgonluft.  

... "Rader av amerikanska författare, samhällsdebattörer och experter på politik och ekonomi satte både sin heder och sina särskilda insikter i pant på att ett land som USA aldrig skulle kunna välja en man som Trump till sin president.

Hur skulle det gå till? En sådan som öppet och starkt ogillade invandrare, mexikaner, muslimer, kriminella, homosexuella och intellektuella? Huller om buller. Betraktade miljöproblem som fantasier som gjorde att hyggligt folk riskerade att bli arbetslösa, såg aborter som en variant på legaliserade mord och av egen erfarenhet visste att kvinnor verkligen gillade att riktiga män uttryckte sin uppskattning genom att daska dem i rumpan och klämma dem på brösten och ta dem på fittan. 

Vem i hela fridens namn skulle kunna tänkas rösta på en sådan? 

Svaret på den frågan är enkel. Alla andra som tänker, tror och tycker som han. Det finns således fler amerikanska kvinnor som delar Donald Trumps kvinnosyn än det finns medsystrar som tycker som Hillary Clinton. Tiotals miljoner amerikanska kvinnor är motståndare till aborter, anser att deras väsentliga uppgift är att ta hand om maken, barnen och hemmet och att kvinnan är naturligt underordnad mannen.

Lägg så till detta ett par tiotal miljoner vanliga arbetslösa amerikaner plus ett likvärdigt antal mexikaner och andra flyktingar och immigranter som redan hunnit etablera sig i sitt nya hemland och inte vill riskera att förlora sin existens till sådana som tar sig in efter dem. Hunnen så här långt så blir det hela ett ganska enkelt räknestycke som handlar om den omsorg om sig själv och sina närmaste som grundar sig på hur man upplever sin egen situation..."

Hela artikeln här

Inga kommentarer: