2011-04-14

Nya tider, härliga tider?


Marknadskrafterna letar sig nya vägar. Inte bara för MC-entusiaster. I Danmark arbetas på att göra den avlidne lönsam genom att hyra röja väg för uthyrning av reklamplats på gravsten. Work in Peace kallas det. 650 för en vecka. 5 000 för en tre månader, 14 000 för ett år. Den döde skulle på så sätt bidra till samhällsekonomin. Ett tecken i tiden om inte annat. Jägar- och seglarkistor ytterligare ett. Golfkistan kommer nästa år.

Den marknadsförs så här: "Vi lever alla med naturens och årstidens växlingar, men också med hur livet ständigt förändras – och en dag tar slut. Som jägare och naturmänniska vet man att slutet kan komma hastigt och utan föraning. Döden borde inte vara främmande för någon – den är en del av livet. Vill man undvika att lämna ett tungt arv av obesvarade frågor efter sig, finns en del beslut man kan ta redan nu, som t ex valet av kista. Gör ett aktivt val, som speglar din livsstil och ditt stora intresse. Som jägare och naturmänniska har man nu ett självklart val om du vill göra en stilfull sorti, genom den speciellt framtagna Jägarkistan".

Det arbetas också på att förvandla begravningen till en fest: toastmaster, utdelning av godis till de sörjande ( den avlidnes älskningschocklad och dryck ), uppspelning av ett tal från den avlidne, filmer om den avlidnes liv, kistor flankerade av motorcyklar / golfklubbor / fiskespön / foton, inhyrning av skådespelare som berättar / dramatiserar den avlidnes liv, nya gravstenar etc. Allt mot ersättning. Idag kostar en begravning i genomsnitt 25 000. Imorgon?

Inga kommentarer: